Strelni daljnogled lahko človeku pomaga zadeti tarčo

Moj dedek je res zelo rad lovil. Vedno ko je imel priložnost iti na nov s kakšnim prijateljem, je to priložnosti tudi vzel. Problem je bil le da ni imel čisto vso opremo, ki bi jo potreboval za nek uspešen lov.

Strelni daljnogled lahko človeku pomaga zadeti tarčo

To je bilo nekaj kar ga je vedno mučilo, ni pa želel več toliko zapravljati v to opremo, saj je že do sedaj zapravil kar nekaj denarja. Bližal sem mu je rojstni dan in jaz sem se odločila, da mu bom kupila nekaj posebnega, kar vem da še definitivno nima. Vedela sem, da bo to potreboval, edini problem je pa bil ta, da se jaz ne spoznam na lov. Hotela sem mu kupiti strelni daljnogled. Jaz načeloma nimam kaj dosti pojma o teh stvareh, zato sem se nekako morala znajti.

To je bilo težko, saj ne poznam dobro dedkove prijatelje. Nekega dne so imeli kot neko druženje in odločila sem se, da se tam pojavim, ravno toliko da pozdravim dedka in spoznam prijatelje. Res sem končno spoznala prijatelje in dobila pravo priložnost da enega izmed prijateljev prosim za pomoč.

Prijatelju sem obrazložila, da želim dedku kupiti strelni daljnogled in rekel mi je, da ni nobenega problema. Pobrskal je po telefonu, kateri bi bil pravi zanj. Ko je našel mi je poslal fotografijo in a točne podatke o tem daljnogledu. Lepo sem se zahvalila in odšla domov. Naslednji dan pa se je začel moj lov na to zadevo. Šla sem v trgovino, ki ima te zadeve in že takoj na blagajni vprašala, če prodajajo strelni daljnogled. Rekli so, da ja in katerega bi potrebovala. Pokazala sem jim slikico in res so ga imeli na zalogi. Takoj sem ga kupila in še isti dan zavila. Čez en teden je imel dedek rojstni dan in dobil je moje darilo. Bil je navdušen in se pohecal, da bo sedaj končno nekaj zadel.