Konopljino olje za otroke z alergijami

Ja, lahko bi rekli, da so olja za otroke zdrava tako sončnično, repično, olivno in konopljino olje je še kako priporočljivo, da ga otroci zaužijejo, kajti vsebujejo optimalne učinkovine, ki pa so potrebne za otrokovo zdravje.

Če se opredelimo na konopljino olje, marsikatera mama ne upa dajati tega olju otroku, ker se boji, vendar je strah nepotreben, brez skrbi otroku lahko dajete to olje in ja je zdravilno za otroke z alergijami, ker vsebuje gamalinolensko kislino in zato ščiti pred alergijami. 

Sama imam hčerko, katera je imela pogosto zamašen nos in saj veste, da pri otroku nikoli ne veš, kaj je izvor in nismo nekako posvečali velike pozornosti na začetku, potem ko pa je hčerka že vsak dan ponoči težko spala in se nam je zaradi dihanja smilila, sem jaz počasi začela raziskovati, kaj bi to povzročalo in takrat sem prišla na določene trditve, da bi lahko pomagalo konopljino olje, če pri njej zaprt nos mogoče povzroča kakšna alergija. Ker nas pri zdravniku niso preveč resno jemali zaradi zaprtega nosu, da je to čisto nekaj normalnega pri otrocih, sem vzela stvari v svoje roke. 

Osredotočila sem se na alergije in pri hčeri pazila, da se ni prehranjevala z hrano, ki povzroča sluz, tako sva prvo izločili mlečne izdelke, z probiotiki ojačali njeno odpornost in začela sem ji dajati konopljino olje. Sprva sem bila zelo pazljiva in ko sem videla, da ni nobenih stranskih učinkov, sem nadaljevala. 

Tako je moja hčera brez mlečnih izdelkov, z probiotiki, sončničnim, olivnim, repičnim oljem in seveda konopljino olje, ojačala svoj imunski sistem, njen nosek se je odprl in od takrat naprej nimamo več problem z nosom, v prehrano smo nazaj dodali mlečne izdelke v manjših količinah in stanje je isto.

Tako lahko samo rečem, da je konopljino olje res dobro olje in otroci ga potrebujejo, ker je za njih zdravo.