Samolepilne folije lahko popestrijo naše pohištvo

Zagotovo smo si vsi do sedaj vsaj enkrat želeli malo posodobiti izgled našega pohištva. Ker pa bi bil nakup novega pohištva drag, obstaja za to veliko boljša in cenejša rešitev. Ta rešitev pa so samolepilne folije. 

Samolepilne folije lahko kupimo v veliko različnih trgovinah in so nam cenovno zelo dostopne. Zato se lahko odpravimo v nakup, kjer pa je izbire praktično neomejeno. Izbiramo lahko med ogromno različnimi barvami in vzorci. Nekatere samolepilne folije imajo tudi posebne motive, kateri lahko nekoliko bolj popestrijo naše pohištvo. A za pohištvo so po navadi najbolj primerne tiste samolepilne folije, ki spominjajo na furnir in imajo tako vzorec oziroma motiv lesa. Naše pohištvo je najverjetneje to že imelo nalepljeno, tako da lahko nove samolepilne folije zgolj nalepimo čez prejšnje, saj se samolepilne folije dobro primejo na skoraj vse površine. 

Samolepilne folije lahko popestrijo naše pohištvo

Samolepilne folije pa niso le limitirane za takšno uporabo. Posebnost samolepilnih folij je še ta, da lahko kupimo tudi nekoliko bolj trdne in folije narejene iz bolj trpežnih materialov. To pa pomeni, da lahko na primer kuhinjski pult nekoliko utrdimo oziroma zaščitimo. Ker se kuhinjski pult uporablja zelo praktično, torej na njemu kuhamo, režemo in pripravljamo hrano, se lahko hitro opraska ali izrabi. Zato pa lahko kupimo nekoliko trpežnejše samolepilne folije in jih nanesimo čez celoten pult. To ga bo zaščitilo pred udarci in poškodbami, poleg tega pa nas ne rabi skrbeti, da bi folijo poškodovali, saj jo lahko preprosto odlepimo in nanesemo novo. 

Takšne samolepilne folije pa so tudi vodoodporne, tako da voda tukaj ne bo predstavljala težav in nas ne rabi skrbeti. Samolepilna folija nam bo tako zelo kvalitetno zaščitila kuhinjski pult tako pred poškodbami kot tudi pred vodo. 

Samolepilne folije se tudi lahko uporabi kot tapete za stene. Možno je kupiti ravno temu namenjene stenske samolepilne tapete, s katerimi lahko popestrimo izgled naše sobe.